Privatprodukter

 

VÆLG DEN AFTALE DER PASSER DIG

Gul Strøm har produkter til alle. Vil du betale for præcis det antal kWh, du bruger, eller ønsker du at betale et fast, månedligt beløb og bruge løs? Vi sælger også gas, som du kan kombinere med dit el-produkt. Vælger du det, sparer du 19 kroner om måneden.

INDKØBSPRIS

Her betaler du vores indkøbspris per kWh - altså den pris, som vi køber strømmen til på den nordiske el-børs, NordPool. Prisen varierer fra dag til dag. Du betaler kun for det antal kWh, som du bruger. Vi sælger strømmen videre til dig uden fortjeneste. Du betaler en fast, månedlig handelsomkostning på 39 kr. og deltager hver måned i vores lodtrækning om kontanter, oplevelser, elektronik og gavekort.

Udover elprisen og handelsomkostningen kommer afgifter til staten, samt transport af strømmen og moms. Du kan blive klogere på, hvad din elregning egentlig dækker over, hvis du læser videre, for du betaler for mere end bare strømmen, når du er el-kunde i Danmark.

Hvad koster en kWh?

Når vi opgør mængden af elforbrug, gør vi det i kilowatt-timer, eller kWh. Mens effekten bliver målt i watt, kilowatt og megawatt, bliver mængden målt i kWh, og en kWh svarer til den mængde strøm, et apparat på 1.000 watt bruger på en time – og det er 3,6 megajoule, hvis det skal være teknisk. Skal vi ned på jorden, er en kWh cirka det, du bruger på en tøjvask.

Prisen på en kWh svinger kraftigt, og den bliver handlet fra dag til dag, og der meget, der spiller ind, når vi taler pris på el. Din el-pris er nemlig afhængig af udbud og efterspørgsel i Nordeuropa, ligesom politiske tiltag og vejret også i højeste grad spiller ind. Mængden af især regn har nemlig stor betydning for den norske vandkraft, som er en vigtig energikilde i Norden. Det er altså den rene energipris, der veksler på denne måde.

Der er dog langt fra den kWh-pris, du ser på elmarkedet, til beløbet på din elregning. Normalt betaler du nemlig et sted med 2-2,50 kroner per kWh, for selve elprisen er faktisk en forsvindende lille del af regningen. Staten er den helt store synder i at gøre danskernes elregninger til verdens højeste.

Vi tilbyder både modeller, hvor du køber strømmen til dagens indkøbspris og modeller, hvor du kan låse din elpris fast i de næste seks eller 24 måneder, så du kender din præcise kWh-pris på forhånd.

Hvad går pengene til?

Staten tager ikke alene halvdelen i afgifter og PSO-afgift, de kræver også moms af hele beløbet – inklusive afgifterne, og det gør, at du betaler 70 kroner til staten, hver gang du betaler 100 kroner på din elregning.

PSO-afgiften er en afgift, der er øremærket til at give tilskud til vedvarende energi, der endnu ikke kan klare sig på markedsvilkår. Den har længe været udskældt, og det ser ud til, at den bliver afskaffet i 2022. Eller det vil rettere sige, at den bliver flyttet ud på bundskatten.

De andre afgifter går blandt andet til forskning og udvikling på energi- og miljøområdet, mens momsen ryger til at almindeligt forbrug i statskassen.

Leverandøren af ledningsnettet kræver seks procent i abonnement, mens det koster 12 procent at flytte strømmen fra kilden til dine kontakter. De går blandt andet til drift og vedligeholdelse af vores elnet.

Det er i de sidste 13 procent, der går til vores omkostninger og den faktiske elpris, at besparelserne skal findes, og derfor er det vigtigt, at strømmen bliver handlet så billigt som muligt. Det er derfor, vi kan tilbyde lukrative el-aftaler, hvor du faktisk kan spare penge, selvom der ikke rum at manøvrere i.

Hvad får jeg ud af at skifte elselskab?

Det er på mange måder en mærkelig tilværelse at være elselskab, for du sælger et produkt, ingen gider tænke på, men som ingen til gengæld kan undvære. Dit produkt er usynligt, og dine kunder kan på ingen måder mærke forskel på dit og konkurrenternes. Det eneste, du kan konkurrere på, er pris og service, og det gør vi så.  

Vi lever nemlig af at kunne levere en billigere strøm og en bedre service end vores konkurrenter. Vi tager som sagt 39 kroner om måneden for at handle din el på børsen, og så får du den til indkøbspris. Det er derfor, du kan spare penge ved at skifte til os. Hvor meget, du kan spare, afhænger af dit forbrug og dit tidligere selskab, men du skal nok regne med, at det er i omegnen af 100 kroner om måneden.

Det lyder ikke af meget, men til gengæld er det en besparelse, du kommer sovende til, og der er alt andet lige mange ting, der er sjovere at bruge pengene på end strøm. Og når vi taler om sjov, så ved vi godt, der ikke er meget af den slags i et energiselskab, men vi synes faktisk, at der er plads til lidt sjov og spænding.

VI har nemlig et månedligt lotteri blandt vores kunder, hvor vi trækker lod om store kontantpræmier og gavekort til rejser, mad og oplevelser. Vi er glade for at kunne glæde en række kunder med flotte præmier hver eneste måned, og så bliver det måske en anelse sjovere for vores kunder at handle strøm.

I det hele taget betyder det meget for os, at vores kunder er glade. Et godt elselskab er i princippet ét, du ikke er træt af, men vi håber, at vi med vores lave priser, sjove lodtrækninger og gode kundeservice kan blive et selskab, du er decideret glad for.

Heldigvis er langt de fleste af vores kunder mere end tilfredse, og vi er stolte af vores TrustScore på Trustpilot, der lyder på 7,5/10 – selvom vi hver eneste dag går på arbejde med ambitionen om at få scoren i vejret.